Kangerlussuaq

Kangerlussuaq

Grønlands internationale lufthavn, landets eneste direkte vej til Indlandsisen, nordlys fra oktober til april, rigt dyreliv med især moskusokser og rensdyr, og en unik militærbase historie

Kangerlussuaq er bogstavelig talt porten til Grønland, og den internationale lufthavn forbinder med indenrigsflyvninger til resten af Grønland hver dag. Byen er en tidligere amerikanske militærbase, og i dag er byen Destination Arctic Circles adventure centrum.

Herfra begynder hundeslædeekspeditioner, langture på ski, kajaksejlads, krydstogter, dyresafaris, og så selvfølgelig ture op til Indlandsisen, der strækker sig ud som en lavthængende sky mod den østlige horisont.

Nordlys og eventyr i verdensklasse

Kangerlussuaq har et meget stabilt klima med varme, tørre somre og kolde, klare vinterdage, som egner sig godt til hundeslædeture og ikke mindst nordlys Med omkring 300 dage om året med klar himmel er Kangerlussuaq et af de steder i verden, hvor der er størst chance for at se nordlys.

Som en lille krølle på halen er der tusindvis af moskusokser i fjeldene omkring byen, og en eventyrlig grusvej giver direkte adgang til indlandsisen og fantastiske guidede køreture, vandreture på isen og endda overnatning i telt på selve gletscheren.

.